1.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE SINIF KURALLARI EĞİTİMİ!

1.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE SINIF KURALLARI EĞİTİMİ! Okulumuzda 1.sınıf öğrencilerimize Rehber Öğretmenimiz Hatice Yılmaz tarafından “Sınıf Kuralları” konulu seminer verildi. Okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime minik öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri eşliğinde katılarak sınıf kuralları ve rehberlik servisinin hangi alanlarda kendilerine yardımcı olacağı konularında bilgilendirildiler. Eğitimi gerçekleştiren Rehber Öğretmenimiz Hatice Yılmaz, öğrencileri gözlemleyerek aralarında oyun oynarken dahi çıkan olumsuzluklara değinerek neler yapmaları hangi kurallara uymaları gerektiği konuları üzerinde durulduğunu ifade etti. Yılmaz seminer ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Öğrenmede güvenli ve düzenli bir ortam önemlidir. Sınıfta düzeni sağlayan ve yönetimi kolaylaştıran önemli faktörlerden biri de ‘Sınıf Kuralları’dır. Sınıf kuralları sınıf yönetiminin olmazsa olmazıdır ve kurallar ancak usulüne uygun olarak koyulduğu zaman bir anlam taşır. Bu kurallardan bazıları güvenliği sağlamak için bazıları öğrencilerin toplumda görülmesi istenen davranışları kazanmaları için konulmuştur. Okuldaki kurallar öğrencileri sınırlamak için değil sorumluluk kazanmaları için konulmuştur. Öğrenciler eğer bu kurallara uyar ve sorumluluklarını kazanırlarsa hem toplumda saygın bir yere sahip olurlar hem de akademik olarak yüksek başarılar elde ederler.”dedi.

1.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE SINIF KURALLARI EĞİTİMİ!