4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİ!

4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİ! Başarı Koleji Rehber öğretmenlerinden Hatice Yılmaz tarafından 4.sınıf öğrencilerine “Verimli Ders Çalışma’ konulu seminer verildi. Daha sonra bütün öğrencilere örnek ders çalışma programı dağıtıldı. Başarı Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerlerde; öğrenciler verimli ders çalışma yöntemlerinden dersi derste öğrenmek, planlı ve programlı çalışmak, not tutmak, özet çıkarmak, tekrar yapmak, etkili dinlemek, derse hazırlıklı gelmek, verimli kitap okumak, düzenli beslenmenin özellikle kahvaltının önemi, zihni dağıtan dış sebeplerden olan bilgisayar, televizyon, tablet, yatarak ders çalışma ve çalışma ortamının düzenli olması konularında bilgilendirildiler. Etkili ve verimli ders çalışmanın bir öğrenciyi başarıya götürecek en önemli faktörlerden biri olduğunu söyleyen Rehber Öğretmen Hatice Yılmaz, “Verimli ders çalışma uygun ortamda, belli bir plan dahilinde, odaklanarak yapılan çalışmadır. Dersi derste öğrenmek, sosyal etkinliklerinize zaman ve imkan sağlar. Başarabilmek için önce başaracağınıza yürekten inanmanız ve bilinçaltını o yönde yönlendirmeniz gerekir. Başarısız öğrenci yoktur, doğru çalışma yöntemini bilmeyen öğrenci vardır.” dedi.

4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİ!