6.SINIFLARIMIZA “VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ZAMAN YÖNETİMİ” SEMİNERİ

Başarı Koleji Rehber öğretmenlerinden Tuğba Erdiç TOK tarafından 6.sınıf öğrencilerine “Verimli Ders Çalışma ve Zaman Yönetimi” konulu seminer verildi. Başarı Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde; öğrenciler bir şeyler başarmak için öncelikle bir hedefe sahip olmayı ve bunu gerçekleştirmek için en önemli şeyin motivasyon olduğunu, her gün ders çalışmaya zaman ayırmanın irade kontrolü sağladığını öğrendi. Konuyla ilgili bilgi veren Rehber Öğretmen Tuğba Erdiç TOK “Evde uygun bir çalışma mekânı oluşturma, TV, bilgisayar, telefon gibi ekranlarda geçirilen zamanın azaltılması kontrol altına alınması. Verimli ders çalışmada dersi dikkatli dinleme, derse hazırlıklı gelme ve konu tekrarının önemi gibi konu başlıkları seminerde özellikle vurgulandı” dedi. “SEMİNER SAYESİNDE GERİ BİLDİRİMLER ALIYORUZ!” Seminerin öğrencilerden konuyla ilgili geri bildirimler alma gibi bir kazanç sağlandığını belirten Tok “ Öğrencilerin çoğu çalışmaya başlamada ya da devam ettirmede en büyük engelin o esnada ev halkının ilgi duydukları TV programını izliyor olmaları, ya da odanın dışından gelen merak uyandırıcı konuşma seslerini duymaları, küçük kardeşin rahatsız etmesi gibi durumları sıraladılar. Rehber Öğretmen olarak bizlerde kendilerinden; düzenli ders çalışma alışkanlığı edinmelerinde çalışmaya motive olmaları ve bilinçli çalışmanın püf noktalarını öğrenmeleri kadar, sınıf rehber öğretmeni ve ebeveynlerinden gerekli desteği istemelerini ve bu konuda ısrarcı olmalarını istedik.” diye konuştu.

6.SINIFLARIMIZA “VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE ZAMAN YÖNETİMİ” SEMİNERİ