ANAOKULUMUZDA MÜZİK DERSİ!

Başarı Anaokulunda uygulanan müzik eğitimi programının amacı, öğrencinin yaşantısında müziğin yer ve önemini müzikli oyunlarla kavratmak ve müzikal yeteneğini geliştirmek için gereken ritim ve ses çalışmalarını yapmaktır.

Müzik-Orff Eğitimi

Okul öncesi dönemde müzik-orff çalışmaları çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine yardımcı olur. Orff eğitimi çeşitli ritm aletleri, davullar, marakaslar ve ses boruları ile ritm kulaklarını geliştirir ve ses estetiği kazanmalarına yardımcı olur. Grup içinde yapılan çalışmalar; yardımlaşmalarına, paylaşmalarına, güven duygularının gelişmesine, konuşma ve hareket becerisi kazanmalarına ve sözcük hazinelerinin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Müzik etkinliğinde duyu, ritim, yaratıcılık, dil gelişimi, müzik aletlerini tanıma, kendine güven, kendini ortaya koyma, bedenini kullanma ve yeteneklerini fark etme, birlikte şarkı söyleme ve toplu iş yapma alışkanlığını kazandırmak için;
• Beden perküsyonu (Orff schulwerk)
• Ritim çalışmaları
• Dramalar