ANAOKULUMUZDA SINIF İÇİ GÖZLEM ÇALIŞMALARI!

Başarı Koleji Anaokulu’nda öğrencilerin bilişsel, sosyal, dil ve motor gelişimlerinin yaş grubuna uygunluğunu ölçmek ve değerlendirmek amacıyla Okul Psikologu Hatice Özer tarafından sistematik bir şekilde Sınıf içi Gözlem Çalışmaları yapılmaktadır.

0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimlerinin takibinin önemli olduğunu vurgulayan Başarı Koleji Okul Psikologu Hatice Özer, ‘Sınıf içi gözlemlerde amaç, öğrencilerin doğal davranışlarının izlenmesidir. Özellikle farklı derslerde öğrencilerin grup içindeki davranışları, etkinliklere katılımları, dikkat süreleri, el-göz koordinasyonları, arkadaşlık ilişkileri gözlemlenerek değerlendirilir.

Bu çalışmadaki hedefimiz öğretmen, öğrenci ve ebeveyn üçgenindeki takım çalışmasını pekiştirmek ve güven dahilinde çocukların sosyal ilişkilerini de gözlemlemek ve erken müdahale edebilmektir.’şeklinde açıklamalarda bulundu.

ANAOKULUMUZDA SINIF İÇİ GÖZLEM ÇALIŞMALARI!