ANAOKULUMUZDA YARATICI DRAMA ETKİNLİKLERİ!

ANAOKULUMUZDA YARATICI DRAMA ETKİNLİKLERİ!

ANAOKULUMUZDA YARATICI DRAMA ETKİNLİKLERİ!

Başarı Anaokulunda uygulanan drama programı ile, çocukların yaş gelişim özelliklerini destekleyen ve ileriye taşımayı hedefleyen; ifade gücü yüksek, düşünme becerileri gelişmiş, öğrenmeye istekli, sosyal duyarlılığa sahip, estetik algı ve merakı gelişmiş, yaratıcı ve araştırmacı kimlik gelişimi olan bireyler yetiştirecek yaratıcı drama programları yapılandırmak ve uygulamaktadır. 
Drama eğitimi çocukların dilsel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekler. Yaratıcı drama, okul öncesinde çocukların sanat hakkında genel kültür bilgisine sahip olmalarına, özgüven kazanma, gözlem yapma ve rol yapma yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerini mimik, jest ve sesle ifade etmeyi öğrenmelerine yardımcı olur. 
Çocukların bireysel ve grup etkinlikleri ile iletişim-etkileşim becerilerini geliştirerek, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri, spontan davranabilecekleri ortamlarda belli kazanımları elde edebilmeleri için gereken altyapı hazırlanır.
Anaokulu\'nda Yaratıcı Drama etkinlikleri tanışma-ısınma-kaynaşma, güven-uyum, iletişim-etkileşim, konsantrasyon, ses-ritim, beden-denge, grup içi yaratıcığın (rol oynama, pandomim ve doğaçlama) grup ortamında gerçeklşetirilmesiyle sağlanır.

ANAOKULUMUZDA YARATICI DRAMA ETKİNLİKLERİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi