ANTALYA 1.Sİ İLAYDA TUNÇ ÖDÜLLENDİRİLDİ!

ANTALYA 1.Sİ İLAYDA TUNÇ ÖDÜLLENDİRİLDİ!

ANTALYA 1.Sİ İLAYDA TUNÇ ÖDÜLLENDİRİLDİ!

7.sınıf öğrencimiz İlayda Tunç “Mucizeler, Eğer Biz Onlara İnanırsak Gerçekleşirler” başlıklı yazısıyla kompozisyon dalında Antalya Birincisi oldu.

Antalya birincisi olarak Manavgat\'ı ve Başarı Koleji\'ni gururlandıran Başarı Koleji 7.sınıf öğrencisi İlayda Tunç Başarı Koleji tarafından plaket ve madalya ile ödüllendirildi. Ödülünü Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak ve Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak Başarı Kolejinde düzenlenen törenle verdiler. Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, İlayda Tunç\'u ve Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak\'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Temiz Çevre Derneği “Çöp ve katı atıkların çevreye zararları; bu doğrultuda düşünülebilecek önlemler ve çözümler” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışması düzenledi.

Temiz Çevre Derneği\'nin Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Çöp ve katı atıkların çevreye zararları; bu doğrultuda düşünülebilecek önlemler ve çözümler” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarının sonuçları hafta sonu Antalya’da düzenlenen törende açıklandı. 7.sınıf öğrencimiz İlayda Tunç, “Mucizeler, Eğer Biz Onlara İnanırsak Gerçekleşirler” başlıklı yazısıyla kompozisyon dalında Antalya Birincisi oldu.

İlayda Tunç’un başarısının tesadüf olmadığını belirten Başarı Koleji 7.Sınıflar Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak,: “İl, bölge ya da ülke çapındaki bu tür üst düzey yarışmalar, yalnızca öğrencilerin fikirlerini ifade etme ve yazılı metin oluşturma becerilerini ölçmüyor, aynı zamanda onların yaratıcı düşünme, sosyal sorunlara çözüm üretme ve iyi birer dünya vatandaşı olma potansiyellerini de harekete geçiriyor. Bu bakımdan sevgili İlayda’nın başarısı, bireysel bir başarı olmanın ötesinde, okulumuzun benimsediği ‘evrensel sorunlara duyarlı bireyler yetiştirme’ idealini ortaya koyan, hem sevgili öğrencimizi hem de Başarı Koleji’ni onurlandıran iki taraflı somut bir göstergedir” dedi. İlmak, okulda yürütülen yaratıcı yazım çalışmalarına destek veren velilere de teşekkür etti.

Yarışmada Antalya Birincisi olan İlayda Tunç ise elde ettiği başarıyı değerlendirirken şunları söyledi “Çok heyecanlı bir fikir üretme süreciydi. Öğretmenimin de dediği gibi asıl zorlu süreç o kısımdı. Onu bence daha kolay olan yazma-dile getirme süreci izledi. Yazımın bir bölümünde ‘Çevre kirliliği, kuşkusuz bir çeşit ‘eksiklik’ göstergesi… Kültürü, bilinci, gelecek düşüncesi, duyarlılığı, insancıllığı eksik kişiler çevre kirliliğinin artmasına neden olan kişilerdir. Aynı mantıkla; kültürü, bilinci, gelecek düşüncesi, duyarlılığı zayıf toplumların, genel eğilimle çevreyi kirlettiklerini de söylemek mümkündür. Böyle toplumlarda ‘istisna birey’ olmak neye yarar?’ diye sordum ve galiba bu soruya verdiğim yanıt benim yazımı öne çıkardı.”

ANTALYA 1.Sİ İLAYDA TUNÇ ÖDÜLLENDİRİLDİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi