BAŞARI KOLEJİ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE\'DE TARİHE YOLCULUK YAPTI

BAŞARI KOLEJİ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE\'DE TARİHE YOLCULUK YAPTI

BAŞARI KOLEJİ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE\'DE TARİHE YOLCULUK YAPTI

Başarı Koleji 6. sınıf öğrencileri Çanakkale Savaşı\'nın 100.Yılı Sebebiyle Çanakkale-Gelibolu Yarımadasında bulunan şehitlikleri ziyaret ederek tarihe yolculuk yapmanın yanı sıra İstanbul\'un tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfettiler.          

2014 - 2015 Eğitim-Öğretim yılını yoğun bir ders programının ardından başarıyla tamamlayan öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve yılın stresini atmaları amacıyla Başarı Koleji İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz koordinatörlüğünde, Matematik Öğretmeni Nebihe Öz, Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak ve Bircan Bahar, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Necip Özbay, İngilizce Öğretmeni Havva Özbay ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Pelin Çetin\'in gözetiminde İstanbul´a Kültür ve inceleme ve Çanakkale Zaferi\'nin 100.yılı anısına Çanakkale\'ye gezi düzenlendi.

 

Manavgat’tan İstanbul\'a hareket eden Başarı Koleji öğrenci ve öğretmenleri Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii\'yi ziyaret ettiler. 6. sınıf öğrencileri İstanbul’a gerçekleştirilen Kültür ve İnceleme gezisi kapsamında İstanbul´un tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansı buldular.         

 

Gezinin 2.gününde sabah otelde yapılan kahvaltının ardından Çanakkale Savaşları´nın merkezi olan, insanoğlunun tüylerini ürperten, tarifsiz bir duygu yoğunluğunun içine sürükleyen ve bu vatanın evladı olan her kişinin o havayı soluyarak öğrenmesi gereken bir destanın yazıldığı Gelibolu Yarımadası´na geçildi. Burada Kilitbahir Kalesi, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı, Şahinderesi Şehitliği, Abide, Seddülbahir, Ertuğrul Koyu ve Ezineli Yahya Çavuş, Sığındere, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, 57.Alay, Conkbayırında gerçek siperler ve Kemalyeri gezilerek aziz şehitlerimiz minnetle anıldı. 


Rehber eşliğinde tarihin en büyük destanlarından birinin yazıldığı alanı gezen öğrenciler, yaşanan savaşlar hakkında bilgilendirildi. Geziye katılan öğrenciler: “Derslerde duyduğumuz, kitaplarda okuduğumuz bilgileri burada yaşama fırsatımız oldu. Bu gezi sayesinde şanlı ecdadımızı ziyaret ederek onlara vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemeye çalıştık.” diye konuştular. Çanakkale gezisinin kendileri için çok yararlı olduğunu, vatanlarının kıymetini Çanakkale´yi gördükten sonra daha iyi anladıklarını ifade eden öğrenciler: “İnsan buraya gelince vatanın anlamını ve onun için neler yapılabileceğini daha iyi anlıyor. Burada tarihin en büyük kahramanlık destanını yazan ecdadımız yatıyor. Onların sayesinde bizler bugün bu topraklarda rahatça yaşıyoruz. Ruhları şad olsun” diye konuştular. 
Başarı Koleji İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, yaptığı açıklamada: “Amacımız öğrencilerimizin ecdadımıza vefa hissi ile dolu olmalarını sağlamak, şanlı tarihimizdeki fedakarlıkların boyutunu anlayabilmek, şehitlerimizin huzurunda onlara Fatiha okuyabilmektir. Geziye katılan tüm öğrencilerimizi hassasiyetlerinden dolayı kutlarım” şeklinde konuştu.

Çanakkale gezisinde öğrencilere eşlik eden öğretmenleri Nebihe Öz, Deniz İlmak, Bircan Bahar, Havva Özbay, Necip Özbay ve Pelin Çetin: “Çocuklarımıza Çanakkale´yi gösterip bu toprakların nasıl vatan olduğunu anlatmak gerekiyordu. Öğrencilerimizin vatanın hangi şartlarda kurtarıldığını görmelerini arzu ettik. Ruhunu onlara yaşayarak hissetmelerini amaçladık. Bazı şeyler konuşmakla, anlatmakla olmuyor. Oraya gidip bu çocukların o ruhu yaşayıp hissetmelerini istedik. Kitapların dışında, görsel olarak da tarihe bakmak bu açıdan önemli olsa gerek” diye konuştular. 

BAŞARI KOLEJİ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE\'DE TARİHE YOLCULUK YAPTI
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi