BAŞARI KOLEJİ’NDE ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI!

BAŞARI KOLEJİ’NDE ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI!

BAŞARI KOLEJİ’NDE ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI!

BAŞARI KOLEJİ’NDE ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI!


Başarı Koleji’nde Eko-Okullar Projesi kapsamında atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

Başarı Koleji’nde Eko Okullar Projesi kapsamında öğrencilere çevre bilincini ve geri dönüşümü aşılamak için gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra atık pil toplama kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

Sınıflarda verilen eğitimler kapsamında öğrencilere atık pillerin zararları, atık yağların zararları ve su kirliliğinin önlenmesi konularında bilgiler verildi.

DOĞANIN PİLİ BİTMESİN…


Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Necip Özbay, İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, Eko-Okullar Projesi Koordinatör Öğretmenleri Gülcan Peker ve Ebru Çeker, yaptıkları çağrıda “Başlatmış olduğumuz atık pil toplama kampanyasına velilerimizden ve Manavgat halkından katılım bekliyoruz.

"Doğa’nın Pili Bitmesin" sloganı ile okulumuzda başlatmış olduğumuz atık pil toplama kampanyasıyla geri dönüşüme destek veriyoruz.

Evlerimizde ve çevremizde bulunan bitmiş pilleri okulumuzda bulunan atık pil toplama kutularına atarak kampanyamıza destek olabilirsiniz.” ifadelerini kullandılar.

Dikkat !!! Pilleri Kesinlikle Çöpe Atmayınız. Çocuklardan Uzak Tutunuz!

Bir kalem pil, çöpe atıldığı takdirde içerisinde yer alan zehirli kimyasal maddeler nedeniyle 4 M3 toprağı zehirleyebilir.

Uzmanlardan aldığımız bilgilere göre bir kalem pili ısıran ve zehirli kimyasallar boğazına kaçan bir çocuk aylarca hastanede yatıp tedavi olmak zorunda kaldı ve tam olarak iyileşemedi. Malesef çocukta kısmi fakat kalıcı zeka geriliği oluştu.

Pillerinizi normal çöplere veya doğadaki boş alanlara kesinlikle atmayınız!

Pillerin içindeki zehirli kimyasallar atıldıkları çöpte veya boş alanlarda yağmur suları ile birlikte yer altına sızmakta ve yer altı sularını zehirlemektedir. Zehirlenen bu sular tarımda kullanılmakta veya tekrar insanların suyunu kullandığı barajlara akmaktadır.

Biten pilleri mutlaka, evde veya ofiste çocukların ulaşamayacağı bir kutu içinde biriktirip belediyelerin veya kamu kuruluşlarının şehrin belli bölgelerinde kurduğu “Pil Çöpü” kutularına atınız.

Pil çöpü kutularına atılan piller özel tekniklerle, doğayı zehirlemeden imha ve geri dönüştürme işlemlerine tabi tutulmaktadır.

BAŞARI KOLEJİ’NDE ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi