BAŞARI KOLEJİ’NDE ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİ!

Başarı Koleji’nde İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz koordinatörlüğünde Rehber Öğretmen Hatice Yılmaz tarafından 2.sınıf öğrencilerine yönelik ‘Çocuk Hakları’ eğitimi verildi.

Her çocuğun zihinsel ve fiziksel yeteneklerini mümkün olduğunca geliştirilme hakkı olduğunu ifade eden Yılmaz, çocuk hakları konusunda öğrencilerine bilgiler aktardı.

Çocuk Hakları eğitiminde eğitici kısa filmler, oyunlar ve bulmaca etkinliği gibi eğlenceli etkinliklere yer verildi. Öğrenciler hep birlikte ‘Haklarımız Aynı’ ve ‘Herkes Aynı’ şarkısını söyleyerek dolu dolu bir eğitim geçirdiler.

Yılmaz, “Bugün çocuklara çocuk haklarını anlattık. Onlara çocukların haklarını barındıran sağlık, eğitim, yaşam haklarıyla ilgili bilgiler verdik. Hangi haklara sahip olduklarıyla ilgili çocuklar bu konuda bilgi sahibi oldular. Amacımız çocukları bu konuda bilinçlendirmektir.” dedi.

Çocuk haklarıyla ilgili eğitimin ardından konuşan İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, çocukların, haklarını koruyan ve gözeten, başkalarının hakkına saygı duyan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

BAŞARI KOLEJİ’NDE ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİ!