BAŞARI KOLEJİ’NDEN BOSNA HERSEK’E UZANAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ!

BAŞARI KOLEJİ’NDEN BOSNA HERSEK’E UZANAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ!

BAŞARI KOLEJİ’NDEN BOSNA HERSEK’E UZANAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ!

Başarı Koleji, Yabancı Diller Bölümü’nün yürüttüğü “Kardeş Okul” projesi kapsamında Bosna Hersek’ten gelen öğrenci ve öğretmenleri ağırladı.

Başarı Koleji öğrencileri Bosna Hersek’ten Osnovna Skola Camil Sijaric Nemila Okulu’ndan gelen misafirlerini Antalya’nın ve Manavgat’ın en güzel yerlerine götürerek turistik bir gezi düzenlediler. Bosna’lı misafirlerini okullarında ve evlerinde de en iyi şekilde ağırlayan Başarı Koleji öğrencileri misafirperverlikleri ile Bosna’lı kardeşleri ile birlikte dolu dolu 4 gün geçirdiler.

Başarı Koleji’nin Bosna Hersek ile dostluğu 4 yıl önce hayata geçirdikleri proje sayesinde Başarı Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin Bosna Hersek’teki Osnovna Skola Camil Sijaric Nemila Okulu’na gitmeleriyle başlamıştı.

Proje kapsamında Başarı Koleji öğrencileri geçen 4 yıl boyunca kardeş okul öğrencileri ile irtibatlarını koparmayıp mektup arkadaşlığı yapmaya devam ettiler. Proje sayesinde ülkeler arası dostluk bağı güçlenirken bir taraftan da eğitim-öğretim, yöntem, teknikler ve metodlar ile ilgili bilgi alış-verişinde bulunulmasına olanak sağlandı. Başarı’lı öğrencilerin gerçekleştirdikleri etkinlikler aktif dil kullanımlarına ve farklı kültürler tanımalarına da katkıda bulundu.

Başarı Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Aysel Ünal Keleş konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “OSNOVNA SKOLA CAMİL SİJARİC, NEMİLA OKULU” ile olan dostluğumuz ve işbirliğimiz dört yıl önce başladı. Önce biz onları ziyaret ettik. Böyle samimi insanlarla tanışmak bizim için gerçekten büyük bir zevkti.

Kardeş Okul olarak görüştüğümüz Bosna’lı öğrenci ve öğretmenler bu sene 1 Haziran ile 4 Haziran tarihleri arasında okulumuza geldiler. Bir okul müdürüne, üç öğretmene ve on öğrenciye 7.sınıflarımız ev sahipliği yaptı. 7.sınıf öğrencilerimiz Bosna’lı kardeşlerini; Ceyda Ceylan - Adna Ugorak, Yeliz Yılmaz - Edna Šabanović, İlayda Yıldırım - Amra Duvelek, Aleyna Tuncer - Nadia Begić, Buse İnci - Amra Islamović, Gökçe Sakarya - Nudžejma Jusić, Toprak Güneylioğlu - Maid Horić, Mithat Şaffak - Hamza Patković, Ali Aksoy Çanga - Sulejman Čajlaković, Sabri Can Şenel - Abdulah Fejzić olmak üzere evlerinde en iyi şekilde ağırladılar.

Bosna’lı ekip ile 31 Mayıstan 4 Haziran’a kadar 4 gün boyunca beraberdik ve birlikte bir çok heyecan verici aktivite yaptık.
Çarşamba günü Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Manavgat Kaymakamlığı’nı ve Manavgat Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ettik. Perşembe günü ilk olarak bot turuna gittik, gerçekten inanılmazdı. Daha sonra Side gezisi yaptık. Misafirlerimiz Manavgat’ımızın büyüleyici güzelliklerine hayran kaldılar. Ayrıca Bosna-Hersek öğrencileri okulumuzun “Geleneksel Pilav Gecesi” etkinliğinde geleneksel gösterilerini sergilediler ve büyük beğeni aldılar. Cuma günü ise Antalya’ya gezi gerçekleştirdik.O kadar güzel vakit geçirdik ki seneye tekrar buluşma kararı aldık.” dedi.


Antalya gezisi sonrasında Başarı Koleji’nde düzenlenen törende Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Aysel Ünal Keleş, Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz ve Proje Koordinatör İngilizce Öğretmeni Havva Özbay, kardeş okul Bosna’lı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek plaketler ve hediyeler veriler. Törende konuşan Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal, Yabancı Dil Bölümü’ne ve projeyi destekleyen öğrenci, öğretmen ve velilerine sonsuz teşekkürlerini iletti.

 BAŞARI KOLEJİ’NDEN BOSNA HERSEK’E UZANAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi