BAŞARI KOLEJİ´NDEN  KÜLTÜR VE İNCELEME GEZİSİ

BAŞARI KOLEJİ´NDEN KÜLTÜR VE İNCELEME GEZİSİ

BAŞARI KOLEJİ´NDEN KÜLTÜR VE İNCELEME GEZİSİ

Başarı Koleji; 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında TEOG sınavında ter döken ve başarılarıyla Manavgat’ın gurur kaynağı olan 8. sınıf öğrencilerini ödüllendirmek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Ankara’ya kültür ve inceleme gezisi düzenledi.

Başarı Koleji 8.sınıf öğrencileri 2014 – 2015 Eğitim- Öğretim yılında gerçekleştirilen 1. TEOG sınavında elde ettikleri 8 tane Türkiye birinciliğinin yanısıra 2. TEOG sınavında da elde ettikleri büyük başarıyı kutlamak, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirmek amacıyla Ankara ve Konya’ya kültür ve inceleme gezisi gerçekleştirdiler. Öğrenciler, Ankara’ya yaptıkları kültür ve inceleme gezisi kapsamında Ankara’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

Geziye katılan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okul atmosferinden ve derslerden uzak kalarak zihinlerini dinlendirme fırsatı buldular. Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak koordinatörlüğünde,  branş öğretmenleri Gülcan Önal, Atiye Şahin, Hatice Taşkıran, Mehmet Ali Demirci, Gülcan Peker ve Mehmet Küçük rehberliğinde düzenlenen gezide Ankara’nın tarihini rehber eşliğinde keşfettiler. Başarı Koleji öğrencileri gezinin birinci gününde Çankaya’da bulunan Cumhurbaşkanlığı köşkü, Etnoğrafya müzesi , resim heykel müzesi, ulus, Eski meclisi ve II. TBMM’ni, Anıtkabir, Aslanlı yol, Heykeller, Kabartmalar, Kuleler ve anlamları, Atatürk’ün otomobilleri, Atatürk müzesi ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Yeni TBMM, Feza Görsey Bilim Merkezi, MTA Tabiat Tarihi Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Beypazarı çarşısı ve evlerini gezdiler. Manavgat dönüşünde Konya’da Tübitak bilim Merkezinde ziyaret ve incelemelerde bulunan öğrenciler Hz. Mevlana Türbesi ve müzesi ziyaret ettiler.

Gezide görevli öğretmeler bu tür gezilerin öğrencilerin motivasyonunu artırmak için çok faydalı olduğunu ve önümüzdeki yıllarda gezileri devam ettirmeyi planladıklarını söylediler. Okul gezisine katılan öğrenciler Ankara’da ve Konya’da geçirdikleri güzel günlerin ardından öğretmenleri eşliğinde Manavgat’a geri döndüler.

BAŞARI KOLEJİ´NDEN  KÜLTÜR VE İNCELEME GEZİSİ
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi