BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE “İSTİSMARI ÖNLEME YÖNTEMLERİ’ EĞİTİMİ!

Başarı Koleji öğrencilerine Rehber Öğretmeni Tuğba Erdiç Tok tarafından ‘Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Yöntemleri Eğitimi’ verildi.

“Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme" adlı projenin okulumuzda başarıyla yürütüldüğünü belirten Başarı Koleji Rehber Öğretmeni Tuğba Erdiç Tok, programın amacının öğrencilerin riskler ve önleme konusunda bilgi ve becerilerini artırmak, baş etme becerilerini geliştirmek amacıyla yürütüldüğünü vurguladı.

Tok, “Bu eğitimde amacımız, öğrencilerin kendi davranışlarını anlama ve çözüm yolları ile ilgili farkındalık düzeyini artırmak. Öğrenciler arasında yaşantıların paylaşılmasını sağlamak, böylece aralarındaki iletişimi geliştirmek. Olumlu başa çıkma yöntemlerini vurgulayarak bunların gerektiğinde kullanılmalarını sağlamak. Çocukların sağlıklı büyüme süreci ile ilgili bilgilerini artırmak. Olumsuz durumlara karşı hayır diyebilme becerisi geliştirebilmektir.” dedi.

Seminerin çok güzel ve öğretici geçtiğini ifade eden Tok, Başarı Koleji olarak öğrencilere faydalı olacak her konuda tüm öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE “İSTİSMARI ÖNLEME YÖNTEMLERİ’ EĞİTİMİ!