BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE ‘NEFES VE FARKINDALIK’ EĞİTİMİ!

Başarı Koleji İlkokul öğrencilerine yönelik İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz koordinatörlüğünde Yoga Eğitmeni ve Nefes Terapisti Joanne Özden ve Başarı Koleji Okul Psikoloğu Hatice Özer tarafından ‘Nefes ve Farkdalık’ konulu seminer verildi.

Başarı Koleji konferans salonunda gerçekleşen seminerde Okul Psikoloğu Hatice Özer, doğru nefes kullanımının önemine dikkat çektikten sonra Nefes Terapisti ve Yoga Eğitmeni Joanne Özden tarafından doğru nefes teknikleri çocuklara uygulamalı olarak gösterildi.

Okul Psikoloğu Hatice Özer konuşmasında ; “Empati kurabilen, sorumluluklarının bilincinde olan, duygu ve düşüncelerini kontrol edebilen, kişisel ve sosyal yeteneklerini kullanabilen çocuk hem okulda hem de özel yaşantısında başarılı olacaktır.

Çocuğun daha verimli ders çalışması, çevresiyle daha sağlıklı iletişim kurması, zeka ve yeteneğini en üst seviyede kullanabilmesi için nefesini amaca yönelik kullanmayı öğrenmesi gerekir.
Nefes Teknikleri çocukların okul ve özel yaşam başarılarını artırmak için fiziksel, duygusal ve düşünsel gelişimlerini amaçlamaktadır. Nefesi doğru kullanmayı öğrenen çocukların okul başarısı artar, sınav kaygısını ve heyecanını dengeler, konsantrasyon bozukluğunu, dikkat eksikliğini ve çalışma isteksizliğini giderir.

Başarıya odaklanmasını sağlar, hedef oluşturmak ve hedefe ulaşma noktasındaki motivasyonunu sağlar. Amaca uygun karar verme ve seçim yapma yeteneğini geliştirir. Arkadaşlar ve çevre ile iyi ilişkiler kurmasını sağlar, sosyalleşir. Aile sorunları ile baş edebilmesini sağlar. Becerilerini geliştirir, saklı potansiyellerini açığa çıkarır. Kişiliğinin farkına vardırır ve kendini değerli hissettirir.” dedi.

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE ‘NEFES VE FARKINDALIK’ EĞİTİMİ!