BAŞARILI ÖĞRETMENLER SOKAK OYUNLARINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR!

BAŞARILI ÖĞRETMENLER SOKAK OYUNLARINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR!

BAŞARILI ÖĞRETMENLER SOKAK OYUNLARINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR!

"ÇIK DIŞARIYA OYNAYALIM" PROJESİNDE YAKAN TOP!

Başarı Koleji, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yeniden çocuklara kazandırmak ve çocukları geleneksel çocuk oyunlarını oynamaya teşvik etmek amacıyla okulda başlatılan"Çık Dışarıya Oynayalım" Projesi kapsamında bu kez de “Yakan Top” oyununu öğrencilerine sergiledi. 
Öğrencilere örnek olmak için öğle arasında öğretmenler "Yakan Top" oyunu oynadı. Oyun sırasında çok eğlendikleri gözlerden kaçmayan ve büyük bir coşkuyla oynayan öğretmenler, kendilerini izleyen öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Çık Dışarıya Oynayalım Projesi, ilköğretim çağındaki öğrencilerin fiziksel olarak aktifleşmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, öğrencileri farklı oyun tipleri ile buluşturuyor, çocukların dünyasını hareketlendiriyor. Proje, çocukları oynamaya, oyuna katılmaya, oyunla sosyalleşemeye, öğrenmeye ve eğlenmeye çağırıyor.

Başarı Koleji Genel Müdür Nazmi Ünal yaptığı açıklamada; "Teknolojik gelişmelerle birlikte hepimiz daha az hareket eder olduk. Şehirleşmenin de etkisiyle, zaman geçirdiğimiz bütün mekanlar da hareketi asgari düzeye indirecek şekilde tasarlanmaya başladı. Bu hareketsiz yaşamdan en çok etkilenen çocuklar. Genç yaşlarda aktif bir yaşam biçiminin benimsenmesi, ileri yaşlarda daha sağlıklı, daha keyifli ve kaliteli bir yaşam sürmede önemli bir yere sahip. Bu noktadan hareketle proje, çocukların dünyasını hareketlendiren en önemli aracı, yani oyunu kullanıyor."dedi.

Çocukların sokak oyunlarından uzaklaşmasında en büyük etkenin internet bağımlılığından kaynaklandığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti: "Eğitim kurumları ve aileler aşırı derecede internet ve bilgisayar kullanımının çocuklarda meydana getirdiği olumsuz etkilere karşı mücadele etmekte ve birçok yolu denemektedir. Son yıllarda çocuklarımızın sokak oyunlarından gittikçe uzaklaştığı, yapılan araştırmalarda tespit edildi. Bu soruna karşı unutulan sokak oyunlarının genç kuşaklara yeniden öğretilerek hatırlatılmasının ve oynatılmasının olumlu etkiler oluşturacağına inanmaktayız. Sokak oyunlarının yeni kuşak çocuklarımıza tanıtılması ve yaygınlaştırılması düşüncesinden hareket ederek öğrencilerimize örnek olmak amacıyla öğretmenlerimizle "Yakan Top" oyununu oynadık. Öğretmenlerimiz de oyunda çok eğlendiler, bir sonraki oyunu sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.”

BeğenDaha fazla ifade göster
Yorum Yap
BAŞARILI ÖĞRETMENLER SOKAK OYUNLARINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi