BİR 10 KASIM SABAHI SAATLER 09.05’İ GÖSTERİRKEN…

BİR 10 KASIM SABAHI SAATLER 09.05’İ GÖSTERİRKEN…

BİR 10 KASIM SABAHI SAATLER 09.05’İ GÖSTERİRKEN…

Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK\'ün hayata veda ettiği 10 Kasım\'da saatler 09.05\'i gösterdiği anlarda Başarı Koleji\'nde hayat durdu. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk\'ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümünde ATATÜRK okulumuzda SAYGI VE ÖZLEMLE anıldı.

Tüm Başarı Koleji öğrenci ve öğretmenlerimiz saat 09.00’da Ulu Önder Atatürk\'ü anmak için okul bahçesinde toplandılar. Saatler Atatürk\'ün ölüm saati olan 09:05\'i gösterdiğinde çalan sirenle beraber bayraklar yarıya indirildi,Ulu Önderimiz Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Bahçedeki tören, İstiklal Marşı\'nın okunmasının ardından, Genel Müdürümüz Nazmi Ünal’ın Ata’ya saygı konuşması ile sona erdi. 

Ünal konuşmasında \"Bugün 10 Kasım, hiç kuşkusuz insanı karmakarışık duygulara sürükleyen çok sıra dışı bir gün: Ama buna karşın süren bir hayat var ve sürdürülen fikirleri, savunulan paha biçilemez değerleri. Nutuk’la vücut bulan ve hala dipdiri yaşayan bir ülkeyi, Cumhuriyet’i anmak; dolayısıyla sonsuzluğa vurgu yapmak şart…
Zira iyimserlik olmadan, umut olmadan eğitim ve gelişim olmaz. Elbette 10 Kasım mantığı içerisinde, Atatürk’le ilgili, ilginç, gizemli, dikkate değer, sizin hayatlarınızla derinden ilgili onlarca, yüzlerce farklı pencere açılabilir. 
Bizim, eğitimli insanlar olarak Atatürkçülükle ilgili yaklaşımımızın odağında, bugünün dünyasında özellikle öne çıktığını düşündüğüm çok daha farklı ve geniş iki kavram, iki vazgeçilmez ihtiyaç vardır: Bunlardan
Biri Barış…
Diğeri Bilim…
Atatürk’ün barış felsefesine vurgu yapıyorum. “Barış”, Atatürk’ün ele aldığı bütün olgular, kavramlar ve projeler içinde “en önemlisi” olarak gözüküyor…
Hem yaşadığı büyük çatışmalar çağında hem de dünyanın bu sıcak bölgesinde en önemli, en çok özlenen, en zor elde edilen, en fazla emek isteyen, o en nadir nimet, en değerli refah kaynağı “Barış”…
Bu şartlarda yeşerecek barış sarmaşığının önce ülkemize, sonra komşularımıza, bölgemize ve nihayet dünyanın tamamını sarması son derece değerli bir idealdir…
Hayatınız boyunca bundan daha önemli bir idealle karşılaşmayacaksınız; çünkü varlığınız, birliğiniz, özgürlüğünüz, mutluluğunuz ve bundan sonraki eğitiminiz o idealin gerçekleşmesine bağlıdır.
Ülkemiz hür, bağımsız, barış içinde olmazsa; başka şeylerin anlamı olamaz. Cumhuriyetin nasıl doğduğunu unutmayarak, O’nun nereye gideceğini bilerek, geleceğe sahip çıkmak, Atatürkçülük bayrağını göklerde dalgalandırmak, Türk gencinin temel görevidir.
Bu düşüncelerle Atamızı ölümünün 77.yılında bugün bir kez daha minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Onun idealine baş koymuş bütün gazileri, şehitleri ve sayısız gizli kahramanı da rahmetle yad ediyorum.
Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.\" dedi.

Bahçedeki törenin ardından 6.sınıf öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan 10 KASIM ATATÜRK\'Ü ANMA PROGRAMI için okulumuz konferans salonuna geçildi.

BİR 10 KASIM SABAHI SAATLER 09.05’İ GÖSTERİRKEN…
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi