ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!

BAŞARI KOLEJİ’NDE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103.YILI!

Başarı Koleji’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.yılı nedeniyle Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde aziz şehitlerimiz yadedildi.

Çanakkale Zaferi’nin adını, tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidin kanla yazdığı eşsiz bir tarih, Türk’ün diriliş destanı olduğu dile getirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.yılında Başarı Koleji 7. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, Çanakkale Zaferi ve şehitlerini düzenlemiş oldukları duygu yüklü programla andılar.

Düzenlenen programda; Çanakkale Zaferinin, adını tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarih, Türk’ün diriliş destanı olduğu belirtilirken “Bu vesileyle bugünlere ulaşmamızı sağlayan, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi okulumuz olarak “18 Mart Çanakkale Zaferi” programında yad ediyoruz” denildi.

7.sınıf öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle izlenirken bazı velilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülcan Önal’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

Programda Çanakkale türküleri öğrenciler ve öğretmenler tarafından solo ve koro olarak seslendirildi. Çanakkale destanı şiirler, drama gösterisi, hikâyeler ve canlandırmaların slaytlar eşliğinde sergilendiği program büyük beğeni topladı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programında sahne alan öğrenciler büyük beğeni topladı. Okudukları ‘Çanakkale’ şiirleri, oratoryo gösterileriyle öğretmenlerinden ve katılımcılardan tam not alan öğrenciler, sahne performanslarıyla da tiyatrocuları aratmadılar.

Programın sonunda Ortaokul Müdürü Necip Özbay, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere şükranlarını sunarak Çanakkale Zaferi’nin, vatan topraklarını savunmak için şahlanan Türk Milleti’nin en büyük destanlarından biri olduğunu belirtti.

Genel Müdür Nazmi Ünal, “Her yönüyle bir mucize olan bu savaş, hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü hem de Türk milletinin fedakârlık ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. Gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm destan kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi