MATEMATİĞİ SEVDİREN YARIŞMA BAŞARI KOLEJİ'NDE!

MATEMATİĞİ SEVDİREN YARIŞMA BAŞARI KOLEJİ'NDE!

MATEMATİĞİ SEVDİREN YARIŞMA BAŞARI KOLEJİ'NDE!

BAŞARI KOLEJİ'NDEN BİR İLK DAHA!

Manavgat’ın örnek okulu Başarı Koleji bir ilke daha imza attı. Türkiye ve Dünya’nın 71 ülkesinde uygulanan matematiği sevdiren yarışma “Kanguru Matematik Yarışması” Manavgat’ta ilk kez Başarı Koleji’nde gerçekleşti.

DÜNYADA 71 ÜLKEDE! MANAVGAT’TA TEK OKULDA!

Başarı Koleji, Dünya çapında 71 ülkede ve 6 milyondan fazla öğrenciyle yapılan Kanguru Matematik Sınavına ilk kez ev sahipliği yaptı. Başarı Kolejinde düzenlenen sınava katılım yoğun olurken öğrenciler sınavda büyük bir heyecan yaşadı.

Başarı Koleji öğretmenlerinin gözetmen olduğu sınavda öğrenciler sınav süresi boyunca ter döktüler. Sınavı kazanmak isteyen öğrenciler içeride ter dökerken veliler de dışarıda öğrencileri bekledi.
Sınava katılarak matematiğin eğlenceli yönünü gören, görsel ve sayısal zekâlarını kullanan öğrencilere, sınav çıkışı hediye edilen puzzlelar oldukça ilgi gördü.

Nazmi Ünal: Matematiği Sevdiren Yarışma “Kanguru Matematik!”

Manavgat’ın tanınmış ve sevilen Matematik duayeni Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal: “Başarı Koleji, öğrencileri bir kez daha bir ilk ile buluşturdu. Türkiye’de birçok ilde uygulanan “Kanguru Matematik Sınavı” bu yıl Manavgat’ta sadece Başarı Koleji’nde uygulandı.

Bugüne kadar 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı yarışma, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlenceli olmasıyla matematiğin zor ve sıkıcı olduğu yönündeki fikirleri değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefliyor. Bu önemli yarışmaya ev sahipliği yaparak, Manavgat ve çevresinden birçok öğrenciyi okulumuzda misafir ettik.

Sınavın ilk bölümüne katılan öğrencilerden %5’lik dilime girecek olan öğrencilerin katılabileceği ikinci bölüm sınavı (Final Sınavı) 13 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Katılımcılar, 9 Nisan 2017 tarihinde açıklanacak olan birinci basamak sınav sonuçlarına www.kanguru-tr.com adresinden ulaşabilirler.

Öğrencilere Matematiği daha fazla sevdirmek ve matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla uyguladığımız bu sınava yoğun ilgi gösteren bütün öğrencilere, velilere ve görev alan öğretmen arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

Kanguru Matematik Yarışması Nedir?

1990 yılından bu yana 71 ülkede uygulanan ‘Kanguru Matematik Yarışması’, 18 Mart 2017’da Türkiye’de belirlenecek sınav merkezlerinde yapıldı. Kanguru Matematik yarışması, 3’ten 12’nci sınıfa kadar öğrencilerin katılabileceği bir matematik yarışmasıdır.

Her seviyede dereceye giren öğrenciler alacakları başarı sertifikalarının yanı sıra çeşitli ödüller kazanıyorlar. Ayrıca 13 Mayıs’ta düzenlenecek final sınavında da, her yıl farklı ülkelerden dereceye giren öğrencilerin katıldığı Matematik Kampı’na gidecek adaylar belli olacak.

Gönüllü öğretmenlerin desteğiyle organize edilen ‘Kanguru Matematik Yarışması’na Marmara, İstanbul Teknik, Akdeniz, Süleyman Demirel, Boğaziçi, MEF ve İstanbul üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduğu bir Akademik Kurul da destek oluyor. Yarışma, genel sekreterliğini Uluslararası Matematik Olimpiyatları Danışma Kurulu’nda sekreterlik de yapan Prof. Dr. Gregor Dolinar’ın yürüttüğü Kangourou Sans Frontieres Derneği tarafından organize ediliyor. Her yıl tüm dünyada mart ayının üçüncü haftasında düzenlenen ‘Kanguru Matematik Yarışması’nın amacı matematiği daha fazla sevdirmek ve matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek. Yarışmaya her yıl 6 milyondan fazla öğrenci katılıyor. Başvuru ve bilgi için: www.kanguru-tr.com

MATEMATİĞİ SEVDİREN YARIŞMA BAŞARI KOLEJİ'NDE!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi