ÖĞRENCİLERİMİZE

ÖĞRENCİLERİMİZE "KÜRESEL ISINMA" KONULU SEMİNER VERİLDİ!

ÖĞRENCİLERİMİZE "KÜRESEL ISINMA" KONULU SEMİNER VERİLDİ!

BİLİM VE DENEY ŞENLİĞİMİZ Kapsamında TEMA Vakfı Manavgat Temsilcisi Şenay MALBORA tarafından öğrencilerimize "Küresel Isınma" konulu seminer verildi.

Şenay MALBORA-Mimar -Manavgat TEMA Vakfı Gönüllü Sorumlusu,Küresel Hedefler. Ya da “17 Emir”
1 Ocak 2016, dünyamız için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak. 15 yıl sürecek olan yeni bir Küresel Kalkınma gündemi başlıyor. Kısaca Küresel Hedefler olarak adlandırılan bu 17 hedef, 2030 yılına gelindiğinde bambaşka bir dünya yaratmayı amaçlıyor.
Titreyengöl – Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı : Hüseyin AYDOĞAN (Nashira Resort Hotel&spa)
Manavgat’ta 19-29 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan 2.TİTREYENGÖL SORGUN DRAGON KANO FESTİVALİ'ni Manavgat ilçesi deniz-kum-güneş turizmi bakımından gelişmiş ve kitle turizmine hizmet veren bir destinasyondur. Manavgat’ta turizm olayı sezonluk olarak devam etmektedir. Bu bakımdan turizm faaliyetlerini zamana ve daha geniş mekana yayacak alternatif turizm çeşitlerine ihtiyaç vardır. Spor turizmi son yıllarda gelişme potansiyeli yüksek olan alternatif turizm çeşitlerindendir.http://www.titreyengoldragon.com/
Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Öğr. Gör. Dr. Engin DERMAN
TİTREYENGÖL ÖRDEKLENDİRME PROJESİ
Projenin Amacı: Projenin temel amacı; Titreyengöl’ün efsanede olduğu gibi doğal haline gelmesini sağlamak ve gölün bir parçası olan ördeklerle kavuşturmaktır. Göl son yıllarda canlılığını kaybetmiş ve bakımsız hale gelmiştir. Ördekler gölün temizliğinde de fayda sağlayacak ve göle canlılık kazandıracaktır. Bu canlılık Titreyengöl’ün peyzaj değerini de artıracak bu sayede insanlar gölü izlemekten daha fazla keyif alacaklardır. Titreyengöl Sorgun bölgesinde yaklaşık 30 adet turistik tesis bulunmaktadır. Bu tesislerin ziyaretçileri açısından ve Manavgat’ta yaşayan yerel halk için ördekler cazibe kaynağı olacaktır.
Projenin Paydaşları: Manavgat Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO, TEMA, Nashira Resort Hotel ,
anlatıldı..

ÖĞRENCİLERİMİZE
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi