ANAOKULUMUZDA BEDEN EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ!

Başarı Anaokulu programlarında uygulanan Beden Eğitimi etkinlikleri; çocuklarımızın ruhsal, fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlamak, günlük yaşamın koşullarına alıştırmak amacıyla Okul öncesi dönem çocuklarının hareket ihtiyaçlarını karşılayacak etkinliklerle çocukların büyük ve küçük kas koordinasyonunu, dayanıklılığını, kuvvet ve esnekliğini geliştirmelerine yönelik yapılan etkinlikler bütünüdür.

Çocuk spor yoluyla çevresini tanır, iletiÅŸim kurar, kendine güveni artar, kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, baÅŸarıya güdülenebilmeyi öğrenir.

Beden EÄŸitimi etkinlikleri yaÅŸ grubu özellikleri göz önünde bulundurularak çocukların hayal gücü ve oyun ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılandırılmıştır.

Beden Eğitimi; kişinin beden, ruh ve fikir gelişimini sağlamaktadır. Cimnastik temel eğitim devresinde verilecek fiziksel eğitim ile çocuklarımızda;
Kas kuvveti, koordinasyon, çabukluk gibi temel becerileri geliştirmek, düzgün duruş alışkanlıklarını kazandırmaktır.

ANAOKULUMUZDA BEDEN EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ!