GENEL MÜDÜRÜMÜZ NAZMİ ÜNAL'DAN

GENEL MÜDÜRÜMÜZ NAZMİ ÜNAL'DAN "11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ" MESAJI!

GENEL MÜDÜRÜMÜZ NAZMİ ÜNAL'DAN "11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ" MESAJI!

GENEL MÜDÜRÜMÜZ NAZMİ ÜNAL'DAN "11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ" MESAJI!

Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal, 10 Aralık 2011 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, 66/70 sayılı önergesiyle ,dünya genelinde kız ve erkek çocukları arasında süregelen ayrımcılığı önlemek amacıyla ilan edilen "Dünya Kız Çocuklar Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Ünal, mesajında "11 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Kız Çocukları Günü’nde, Türkiye’de "Kız Çocuk Olmak” farkındalık yaratmak, en değerli varlığımız olan çocuklarımıza barış ve güven içerisinde yaşayacakları bir gelecek sunmak en önemli görevimiz olmalıdır." dedi.

Ünal, 11 Ekim Dünya Kız Çocuklar Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan mesajında daha sonra şunları kaydetti: “Topluma karşı sorumluluklarının her zaman bilincinde olan Başarı Koleji, toplumsal cinsiyet eşitliğine inanır ve bu alanda, özellikle de kadınların eğitim ve sosyal alanda güçlenmesi için bir çok çalışmaya imza atmıştır. Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve insan haklarından etkili bir şekilde yararlanmaları konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının eğitim haklarını ve sosyal hayata aktif katılımlarını destekleyerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin altını çizmektedir.

Ülkemizde, önüne çıkan engellere rağmen, iyi eğitim almış büyük başarılara imza atmış birçok kadın bulunmaktadır. İnanıyorum ki bu güzel örnekler kız çocuklarımıza yeni ufuklar açacaktır. Ülkelerin geleceği olan çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızın desteklenmesi, güçlendirilmesi ve onlara yatırım yapılması son derece önemlidir.

Bu amaçla yola çıkılarak yapılacak her yatırım özellikle kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalının kırılması için atılmış önemli bir adım olacaktır. Kız çocuklarımızın insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları için herkesin üzerine düşen vazifeyi en etkili şekilde yerine getireceğini umuyor geleceğimizin en fedakar öğretmenleri, mimarları, doktorları, anneleri... olacak olan kız çocuklarımızın "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü "nü tüm kalbimle kutluyorum."

GENEL MÜDÜRÜMÜZ NAZMİ ÜNAL'DAN
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi