ÖĞRENCİLERİMİZE EKO-OKUL PROJESİ ÇEVREYE DUYARLILIK SEMİNERİ!

ÖĞRENCİLERİMİZE EKO-OKUL PROJESİ ÇEVREYE DUYARLILIK SEMİNERİ!

ÖĞRENCİLERİMİZE EKO-OKUL PROJESİ ÇEVREYE DUYARLILIK SEMİNERİ!

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE EKO-OKUL PROJESİ KAPSAMINDA 
ÇEVREYE DUYARLILIK SEMİNERİ!

Başarı Koleji Eko-Okullar Projesi kapsamında öğrencilerini Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe SAVUR ile bir araya getirerek öğrencilerine çevre bilincini aşılamak amacıyla seminer düzenledi.
Başarı Koleji’nde Eko Okullar Projesi kapsamında öğrencilere çevre bilincini ve geri dönüşümü aşılamak için Esila Çevre Mühendislik Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe SAVUR tarafından “Geri Dönüşüm - Atık ve Çevreye Duyarlılık” konulu seminer gerçekleştirildi. Bu eğitimler kapsamında öğrencilere atık pillerin zararları, atık yağların zararları, su kirliliğinin önlenmesi konularında da bilgiler verildi.

Başarı Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, ilkokul ve ortaokul öğrenci ve öğretmenleri, okul yönetimi ve öğrenci velileri katıldı.
Düzenlenen seminerde, Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe SAVUR tarafından çevrenin nasıl korunması gerektiği atık malzemelerin geri dönüşüme nasıl kazandırıldığı konusunda bilgiler verildi.
Başarı’lı öğrencilerin seminere ilgisi ise yüksek oldu. Merak ettikleri soruları çevre mühendisine soran öğrenciler, bilmedikleri konular hakkında da bilgi sahibi olma fırsatı yakaladılar. Seminerde atık yağların suları kirletme derecesi de ele alındı. 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği vurgusu yapılırken, atık yağların kanalizasyon giderlerini tıkadığı da anlatıldı.
Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe Savur, seminerde öğrencilere atık yağların toplanarak biyodizel elde edildiği ile ilgili bilgi verdi. Atık pillerin toprağı, suyu nasıl kirlettiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal: “ Eko- Okullar Projesi kapsamında öğrencilerimize çevre bilincini kazandırmak amacıyla burada bir seminer düzenledik. Düzenlediğimiz seminere katılan öğrenci ve öğrenci velilerimize Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe SAVUR tarafından çevrenin nasıl korunması gerektiği, atık maddelerin zararları gibi bilgiler verildi. Eko-Okul projesi kapsamında bu tür seminerlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu proje kapsamında çalışan öğrenci ve öğretmenlerime çalışmalarında başarılar diler, velilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Seminer sonunda öğrenciler katı atık ayrımının önemini ve çevreye duyarlılığın gelecek nesiller için nasıl bir anlam taşıdığını fark ettiler.

ÖĞRENCİLERİMİZE EKO-OKUL PROJESİ ÇEVREYE DUYARLILIK SEMİNERİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi